Καλώς ήρθατε στη σελίδα μας!

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ

ioanna | 3:25 μ.μ. | 0 σχόλια



Kάποτε ,ένας καμηλιέρης προχωρούσε στην έρημο,κρατώντας την καμήλα του από το σχοινί,που ήταν περασμένο στο λαιμό της.Ο ήλιος έκαιγε τα πάντα ,η ζέστη αφόρητη Άνθρωπος και ζώο σταμάτησαν.Ο καμηλιέρης πήρε από τις αποσκευές που είχε μαζί του μια σκηνή και την έστησε στη μέση της ερήμου.Μπήκε μέσα για ν απολαύσει τη σκιά της και να ξαποστάσει. Άναψε και το πούρο του και ήσυχα ξεκουραζόταν σκεπτόμενος,το υπόλοιπο του ταξιδιού του. Ύστερα από λίγο άκουσε ένα θόρυβο.Στην πόρτα της σκηνής έκανε την εμφάνισή του το κεφάλι της καμήλας.Χαμογέλασε ο καμηλιέρης, με τη σκέψη ότι το ζώο ήθελε κι αυτό λίγη σκιά στο κεφάλι του. Όμως η καμήλα βλέποντας το χαμόγελο του κυρίου της ,προχώρησε ακόμα περισσότερο. Έβαλε μέσα το ένα πόδι, μετά δύο και τελικά μπήκε όλη μέσα στη σκηνή.Το χαμόγελο διαδέχτηκε η ανησυχία .Και όταν αποφάσισε ο άτυχος καμηλιέρης ν αντιδράσει ήταν πλέον αργά .Ησκηνή έπεσε και τον καταπλάκωσε.
Κάπως έτσι μοιάζει και η επίσκεψη της αμαρτίας.Εάν,στην πρώτη επίσκεψη των λογισμών χαμογελάμε εκείνη αποθρασύνεται. Βρίσκει πρόσφορο έδαφος και προχωρεί ακόμα περισσότερο.Και όταν διαπιστώνουμε τον κίνδυνο από την κατοχή της είναι πλέον αργά.
Η εκκλησία μας σε όλες αυτές τις επισκεψεις της αμαρτίας,από τις προσβολές της έως και την ολοκληρωτική κυριαρχία της στον άνθρωπο παρέχει το αντίδοτο:το μυστήριο και της μετάνοιας και της εξομολόγησης,
Είναι τόσο τραγική η υποχώρηση στην αμαρτία!
Έχετε ακούσει για τη Σεμίραμι,τη Βασίλισσα των Ασσυρίων? ζήτησε λοιπόν από το βασιλιά της, μια χάρη.Να βασιλέυσει για μια μέρα.Χαμογέλασε  ο βασιλιάς στην αρχή,μετά όμως υποχώρησε και της έκανε τη χάρη. Όταν κάθισε στο θρόνο,η πρώτη διαταγή που έβγαλε ήταν να συλλάβουν το βασιλιά,να τον κλείσουν φυλακή,να τον αποκεφαλίσουν και να φέρουν το κεφάλι μπροστά της.Από τότε έμεινε μόνη της βασίλισσα,όχι για μια μέρα αλλά για όλη της τη ζωή.
Όταν η αμαρτία μας επισκέπτεται,ας την αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και όχι με χαμόγελα και υποχωρήσεις.Ας μείνουμε ,λοιπόν,στα τείχητης καρδιάς όρθιοι,αγωνιστές και νικητές.

Από το βιβλίο "πολλές οι ιστορίες,μία είναι η αλήθεια!"του Άγγελου Γκούνη

Category:

0 σχόλια