Καλώς ήρθατε στη σελίδα μας!

Ιερό προσκύνημα στους Αγίους Τόπους

ioanna | 11:48 μ.μ. | 0 σχόλια

 
 
Η Ιερά μας Μητρόπολη στα πλαίσια της ποιμαντικής διακονίας και μέριμνας πραγματοποίησε εξαήμερο ιερό προσκύνημα στους Αγίους Τόπους.

Η ομάδα των προσκυνητών αποτελούνταν από πέντε κληρικούς και ενενήντα τέσσερις λαϊκούς αδελφούς μας. Επικεφαλής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος.

Οι προσκυνητές είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν στα πανάγια προσκυνήματα όπου γεννήθηκε, έζησε, εδίδαξε, έπαθε, σταυρώθηκε, απέθανε, και αναστήθηκε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, ο Σωτήρας και Λυτρωτής του κόσμου. Η χαρά και η συγκίνηση όλων μας ήταν απερίγραπτη. Η χάρη πλούσια και διάχυτη.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα είχε ως εξής:

Τρίτη 2 Ιουνίου: Έγινε προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα και στον πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

Τετάρτη 3 Ιουνίου: Προσκύνησαν στον τάφο του Λαζάρου και στην Ιερά Μονή της Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία, στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά και στη συνέχεια, μετέβησαν στον Ιορδάνη ποταμό όπου τελέστηκε ο Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο και τους πατέρες. Ακολούθησε προσκύνημα στην Ιερά Μονή του προφήτου Ελισσαίου, όπου βρίσκεται και η συκομωρέα επάνω στην οποία ανέβηκε ο Ζακχαίος, στην Ιερά Μονή του Σαρανταρίου Όρους και στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στις 2:00 μετά τα μεσάνυχτα ο Σεβασμιώτατος και οι πατέρες λειτούργησαν εντός του κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου του Κυρίου μας και οι πιστοί μας κοινώνησαν των αχράντων Μυστηρίων.

Πέμπτη 4 Ιουνίου: Μετέβησαν εντός της Αγίας Πόλεως όπου είχαν την ιδιαίτερη χαρά να συναντήσουν και να πάρουν την ευχή του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου. Ακολούθως, επισκέφθηκαν την Οδό του Μαρτυρίου, το Πραιτώριο, τις φυλακές του Αποστόλου Πέτρου, την Προβατική Κολυμβήθρα, το σπίτι του Ιωακείμ και της Άννας. Στη συνέχεια μετέβησαν στην Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου, στον Τάφο της Παναγιάς στη Γεσθημανή, στον κήπο των Ελαιών όπου προσευχήθηκε ο Κύριος και στη Ιερά Μονή Αναλήψεως στο Όρος των Ελαιών.

Παρασκευή 5 Ιουνίου: Προσκύνησαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, στο Φρέαρ του Ιακώβ και το λείψανο του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου. Ακολούθως μετέβησαν στο Όρος Θαβώρ και εν συνεχεία στη Ναζαρέτ και στα εκεί προσκυνήματα καθώς και στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Ναζαρέτ, όπου συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Κυριακό, όπου έτυχαν φιλοξενίας από αυτόν κι από εκεί κατέληξαν στην Καπερναούμ και στην Τιβεριάδα.

Σάββατο 6 Ιουνίου: Πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στο Ναό της Γεννήσεως του Κυρίου μας, στο σπήλαιο των Νηπίων κι από κει στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, στην Ιερά μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στην Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και τέλος στην Ιερά Μονή του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου ή Καταμόνας.

Κυριακή 7 Ιουνίου: Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο και τους πατέρες στον Ιερό Ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ και στη συνέχεια προσκύνησαν για μια ακόμα φορά στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου μας στην Αγία Πόλη. Τέλος ξεκίνησαν για το ταξίδι της επιστροφής γεμάτοι από πλούσια τη χάρη του Κυρίου ημών, Ιησού Χριστού καθώς για έξι ολόκληρες ημέρες προσκυνούσαν εκεί όπου έστησαν οι πόδες του Κυρίου μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την επιμέλεια και διοργάνωση του προσκυνήματος είχε ο Αρχιμ. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
 




























 
ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙΟΦΕΡΣΑΛΩΝ

Category:

0 σχόλια