Καλώς ήρθατε στη σελίδα μας!

Ιερά Πανήγυρις Μονής Κορώνης

ioanna | 9:35 π.μ. | 0 σχόλια

 
 
Την προστάτιδα και έφορό της Κυρία Θεοτόκο εόρτασε σήμερα Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015 η Ιερά Κοινοβιακή Μονή Κορώνης, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά το Γενέσιον της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Το πρόγραμμα της εορτής ξεκίνησε με την τέλεση του Όρθρου και ακολούθως η λαμπρή Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου. Στην Θεία Λειτουργία έλαβαν ακόμη μέρος ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κορώνης Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Άνω Ξενιάς Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος καθώς και άλλοι κληρικοί.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος αναφέρθηκε στο νόημα της μεγάλης Θεομητορικής εορτής της Παναγίας η οποία αποτελεί το στήριγμα των ανθρώπων αλλά και τη μεσίτρια προς τον Θεό, όπως είπε.

Πριν την απόλυση διαβάστηκε το Κόλλυβο της Παναγίας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε πλούσια τράπεζα με εκλεκτά μοναστηριακά εδέσματα στους Αρχιερείς καθώς και τους άλλους επισήμους.
 
























 
ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙΟΦΕΡΣΑΛΩΝ

Category:

0 σχόλια