Καλώς ήρθατε στη σελίδα μας!

Λήξη Κατηχητικών συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων

ioanna | 2:30 μ.μ. | 0 σχόλια



κείμενο Βάσω Γιαννουσά

800 παιδιά απόλαυσαν κάτω από την σκέπη της Εκκλησίας μας, τις τελευταίες στιγμές της κατηχητικής χρονιάς.
Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Τιμοθέου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαΐου στον όμορφα διαμορφωμένα χώρο του Ιερού Προσκυνήματος Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουρτικίου του δήμου Παλαμά, η λήξη της φετινής κατηχητικής χρονιάς των παιδικών και νεανικών ενοριακών συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Γύρω στα 800 παιδιά από όλη την επικράτεια της Μητρόπολής μας ( Νομού Καρδίτσας και επαρχία Φαρσάλων ) μαζί με γονείς και Ιερείς των περιοχών τους, αλλά και τους κατηχητές τους, γέμισαν τον χώρο του αλσυλλίου από τις 11:00 το πρωί. Μετά την άφιξή τους τελέσθηκε Ιερά Παράκληση στον ομώνυμο Προσκυνηματικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όμορφες στιγμές, να παίξουν στο χώρο του άλσους κάτω από τα σκιερά δέντρα, αλλά και να περιηγηθούν στον καταπράσινο λόφο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και το προστατευόμενο από το NATURA έλος Κουρτικίου, από τα πέτρινα μονοπάτια που έχουν δημιουργηθεί.
Κατά την διάρκεια της εκδρομής τα παιδιά απόλαυσαν  παραδοσιακά τραγούδια από το μουσικό συγκρότημα απόηχος  με την φιλική συμμετοχή της καθηγήτριας μουσικής  κας Ντίνας Εγκλέζου  του καθηγητή μουσικής του μουσικού σχολείου Καρδίτσας  κου Άγγελου Παλαπέλα και των καλλιτεχνών Άρη Φαλιάγκα και Ρίτσας Πέτσα.
Τη σύναξη και λήξη των κατηχητικών ευλόγησε και λάμπρυνε με την παρουσία του ο αγαπημένος μας Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος ο οποίος ευχαρίστησε τα παιδιά και τους γονείς για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο κατηχητικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας! Παιδιά και γονείς χάρηκαν την παρουσία του Μητροπολίτη μας και συνομίλησαν μαζί του εκφράζοντας την αγάπη τους στο πρόσωπό του.
 Στο τέλος μοιράστηκαν σε όλα τα παιδιά αναμνηστικά δώρα και πολλές ευχές για καλό και ευλογημένο καλοκαίρι. Μετά τις 2:30 έγινε η αναχώρηση. Με αυτή την εκδρομή ολοκληρώθηκε η φετινή κατηχητική χρονιά για τα παιδιά, με τις πιο γλυκές αναμνήσεις και πνευματικά εφόδια για όλη τους την ζωή.
 
























 
 
ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙΟΦΕΡΣΑΛΩΝ

Category:

0 σχόλια