Καλώς ήρθατε στη σελίδα μας!

"Ύστατο Χαίρε" στον Μακαριστό Πρωτοψάλτη Καρδίτσας Κωνσταντίνο Ευθυμιάδη

ioanna | 3:45 μ.μ. | 0 σχόλια

 
Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και θλίψης οι Καρδιτσιώτες -που κατέκλυσαν τον Μητροπολιτικό Ναό Καρδίτσας-αποχαιρέτισαν το πρωί της Δευτέρας της 13ης Ιουλίου 2015 τον αγαπημένο τους Πρωτοψάλτη και Χοράρχη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Κωνσταντίνο Ευθυμιάδη.

Ο Μακαριστός Πρωτοψάλτης εκοιμήθη το πρωί της Κυριακής της 12ης Ιουλίου σε ηλικία 85 ετών.

Της τελετής προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος πλαισιούμενος από κληρικούς της μητροπόλεως. Ακόμη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καρυστίας και Σκύρου πρωτοστατούντος του Πρωτοσυγκέλου π. Ελευθερίου Σταμπέλου και εκ μέρους του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών οι Πρωτοσύγκελοι Αρχιμανδρίτες: π. Νικόδημος και π. Χρυσόστομος.

Στην σύντομη προσλαλιά του ο Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος αναφέρθηκε στο ήθος του εκλιπόντος αλλά και στην ταπεινότητα με την οποία διακονούσε το αναλόγιο επί 67 συναπτά έτη μιας και υπήρξε ο μακροβιότερος ιεροψάλτης που ευτύχησε να προλάβει ακόμη και τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κυρό Ιεζεκιήλ.

Επικήδειους λόγους εκφώνησαν ακόμη οι μαθητές του Μακαριστού Πρωτοψάλτου κ. Γεώργιος Αρκομάνης, ο κ. Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου καθώς και ο γνωστός δημοσιογράφος Αλέξης Κωστάλας.

Ο εκλιπών ως Πρωτοψάλτης και Δάσκαλος της Βυζαντινής Μουσικής, ανέδειξε πληθώρα μαθητών – ψαλτών σε ολόκληρη την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, διηύθυνε ως Χοράρχης Βυζαντινούς Χορούς σε εκδηλώσεις σε εσωτερικό και εξωτερικό, και για την πολυετή προσφορά του στην Μουσική Εκπαίδευση του τόπου μας, τιμήθηκε το 2006 από τον Δήμο Καρδίτσας και τον αείμνηστο Δήμαρχο Χρήστο Τέγο, με το Μετάλλιο της Πόλης, αλλά και από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος (επί αρχιερατείας του μακαριστού Κυρίλλου του Β'). Επίσης, τιμήθηκε από διάφορους εκκλησιαστικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης για την προσφορά του στο Ιερό Αναλόγιο και στην Ιεροψαλτική.

Εκατοντάδες νέοι και νέες από την Καρδίτσα, τα Φάρσαλα, τις Σοφάδες, τον Παλαμά και το Μουζάκι σπούδασαν Βυζαντινή Μουσική μαζί του στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, της οποίας υπήρξε Διευθυντής για πολλά χρόνια.

Υπηρέτησε το αναλόγιο με ήθος ταπεινό, ιεροπρεπές και εκκλησιαστικό και το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο.

Ένας εξαίρετος άνθρωπος, αδαμάντινος χαρακτήρας, πάντα με καλοσύνη και με λεπτό χιούμορ, άριστος οικογενειάρχης, ευτύχησε με τη άξια σύζυγό του Όλγα, να καμαρώσει τα παιδιά του αποκατεστημένα επαγγελματικά και κοινωνικά και ευτύχησε να τον αξιώσει ο Θεός να δει "τέκνα τέκνων", για τα οποία θα αποτελεί πάντα φωτεινό σηματοδότη και σημείο αναφοράς.

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του "εν σκηναίς δικαίων" και ας τον συγκαταριθμήσει μετά των Αγίων του Επουρανίου Θυσιαστηρίου.  
 
ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙΟΦΕΡΣΑΛΩΝ

Category:

0 σχόλια