Καλώς ήρθατε στη σελίδα μας!

Υποδοχή και φιλοξενία του Αγίου Νεκταρίου στα Φάρσαλα

ioanna | 12:00 μ.μ. | 0 σχόλια



Κείμενο Φωτογραφίες Κωνσταντίνος Μανταλιάς

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015, το εσπέρας και ώρα 7:00΄μ.μ., υποδέχτηκε στην κεντρική πλατεία των Φαρσάλων την τιμία χείρα του εν αγίοις πατρός ημών Νεκταρίου του Θαυματουργού, Επισκόπου Πενταπόλεως.

Η πομπή ξεκίνησε με την υποδοχή του ιερού λειψάνου στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου παρέστη ο Δήμαρχος κ. Άρης Καραχάλιος, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, πλήθος ιερέων  και του φιλοχρίστου Λαού. Μετά από τη δέηση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημαρχείου η πομπή διέσχισε έναν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής. Εκεί τελέστηκε Αρχιερατικός  Εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς τον Άγιο Νεκτάριο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, ο οποίος στο λόγο του τόνισε τον πνευματικό αγώνα του Αγίου και υποστήριξε πως είναι βαθιά συγκινημένος για τη μεγάλη αυτή ευλογία που πραγματοποιήθηκε μετά από μεγάλη προσπάθεια και μόχθο κυρίως του εφημέριου του μητροπολιτικού ναού πατρός Βασιλείου Αναστασόπουλου. Τέλος τόνισε πως με τις πρεσβείες του Άγιου Νεκταρίου  προς τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό θα βοηθηθεί τη χώρα μας που μαστίζεται το τελευταίο καιρό.

Το ιερό λείψανο θα βρίσκεται στα Φάρσαλα έως και την Κυριακή 12 Ιουλίου. Κατά τις ημέρες φιλοξενίας, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίας Παρασκευής, θα παραμένει ανοικτός από τις 7:00΄ το πρωί έως τις 12:00΄ το βράδυ. Το λείψανο του αγίου Νεκταρίου θα αναχωρήσει την Κυριακή 12 Ιουλίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί χοραστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου.
 










 
ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙΟΦΕΡΣΑΛΩΝ

Category:

0 σχόλια