Καλώς ήρθατε στη σελίδα μας!

Περιοδεία του Σεβασμιωτάτου στα Άγραφα

ioanna | 5:42 π.μ. | 0 σχόλια

 
 
Κατά το διαρρεύσαν διήμερο 10 και 11 Αυγούστου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος πραγματοποίησε περιοδεία στον ορεινό όγκο των Αγράφων.

Συγκεκριμένα:

Την Δευτέρα 10 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία και ομίλησε στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Σπηλιάς. Μετά το πέρας χειροθέτησε εις Αναγνώστην τον Κωνσταντίνο Ντάσκα και τον Βασίλειο Παραθύρα εις εκκλησιαστικό Διακονητή.

Αργότερα, συνοδευόμενος από τον ηγούμενο της ως άνω Ιεράς Μονής Αρχιμ. Νεκτάριο Μητρόπουλο, πραγματοποίησε επίσκεψη στο χωριό Στεφανιάδα, όπου εκεί είχε την ευκαιρία να συναντήσει τους κατοίκους του χωριού και να προσκυνήσει στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου. Έπειτα επισκέφτηκε  την λίμνη Στεφανιάδος και τη Ιερά Μονή Κώστη, Μετόχιο της Ιεράς Μονής Σπηλιάς.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουμπουριανών.
 













 
Τη επόμενη ημέρα Τρίτη  11 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στο Λεοντίνο, πλαισιωμένος από τους πρωτ. π. Ηλία Νακόπουλο αρχιερατικό της περιοχής Πετρίλου, τον π. Βασίλειο Γυφτογιάννη εφημέριο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Κουμπουριανών, π. Δημήτριο Καταλίν εφημέριο Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Κρυοπηγής και τον π. Χρήστο Αποστόλου εφημέριο του ως άνω Ιερού Ναού.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε την Ιερά Παράκληση στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στο Βλάσιο.
 








 




 
ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙΟΦΕΡΣΑΛΩΝ
 

Category:

0 σχόλια