Καλώς ήρθατε στη σελίδα μας!

Αγρυπνία για την Πρόοδο του Τιμίου Σταυρού στην Καρδίτσα

ioanna | 12:29 π.μ. | 0 σχόλια

 
 
 
 
Καρδίτσα | Βαγγέλης Σαμαράς

 
Δεκάδες πιστοί κατέκλυσαν χθες Παρασκευή 31 Ιουλίου τον Ιερό Ενοριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου συνοικισμού Αγίων Αναργύρων Κρανιάς Μουζακίου Καρδίτσης, προκειμένου να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Βασσιλίσης η οποία τίθεται εις προσκύνηση στο πλαίσιο των εόρτιων εκδηλώσεων 1ης με 23ης Αυγούστου 2015.
Στις 8 ξεκίνησε η Ιερά Αγρυπνία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου η οποία, κατά το μοναστηριακό τυπικό, περιλάμβανε την τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού, της Λιτής μετ' Αρτοκλασίας, του Όρθρου και ακολούθως της Θείας Λειτουργίας, επί τη εορτή της Προόδου του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.
Ο σεπτός ποιμενάρχης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στις τιμές που αποδίδει η Εκκλησία μας στον Τίμιο Σταυρό που αποτελεί την ελπίδα και το στήριγμα των πιστών σε κάθε δυσκολία της ζωής τους.
Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα η περιφορά του Τιμίου Σταυρού.
Αξίζει τέλος να επισημανθεί ότι τα της Ιεράς Αγρυπνίας είχε ετοιμάσει ευπρεπώς και επιμελώς ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου πατέρας Νικόλαος Δαλαγιώργος.
 
 














 








 
ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙΟΦΕΡΣΑΛΩΝ

Category:

0 σχόλια