Καλώς ήρθατε στη σελίδα μας!

ΔΕΘ - Helexpo: Συνεχίζει με CERN και εργαστήρια για παιδιά και νέους από την κοινότητα προγραμματιστών της Google

Unknown | 10:38 π.μ. | 0 σχόλια

ΔΕΘ - Helexpo: Συνεχίζει με CERN και εργαστήρια για παιδιά και νέους από την κοινότητα προγραμματιστών της Google

Στα παιδιά και στους νέους ρίχνει τώρα τους “προβολείς” η ΔΕΘ-Helexpo και συνδυάζει την ψυχαγωγία με την επιστήμη και την τεχνολογία. Η δράση “μεταφέρεται” στο περίπτερο 14, όπου μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν την έκθεση του CERN και εκτός από τα... “άδυτα” του σύμπαντος, θα διεισδύσουν στο μέλλον της τεχνολογίας μαζί με την Κοινότητα των προγραμματιστών της Google (GDG Thess).

“Μετά την τεράστια επιτυχία της φετινής διοργάνωσης, συνεχίζουμε με δράσεις για μικρούς αλλά και μεγάλους, τοποθετώντας την τεχνολογία ψηλά. Ανταποδίδουμε την αγάπη του κόσμου και για το λόγο αυτό η τιμή εισόδου στη διαδραστική έκθεση του CERN ορίστηκε μόνο στο 1 ευρώ” σημείωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo Κυριάκος Ποζρικίδης.

Τι θα συμβεί στο περίπτερο 14; “Για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, γονείς και δάσκαλοι μπορούν να φέρουν τα παιδιά και τους μαθητές τους για να διδαχθούν βασικές αρχές του προγραμματισμού και να αγαπήσουν την τεχνολογία. Να μάθουν να την χρησιμοποιούν προς όφελός τους” επεσήμανε ο ιδρυτής του GDG Thess Παναγιώτης Τζίνης.

To “Playground Extended”, όπως υπογράμμισε, θα έχει ακόμη πολλές δράσεις που αφορούν την touchless (μη απτική) τεχνολογία, όπως είναι το leap motion, αλλά και την απτική τεχνολογία, όπως τα cube codes.

Ειδικά για την εβδομάδα από 11 έως 17 Οκτωβρίου, που έχει οριστεί ως Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα, θα πραγματοποιούνται εργαστήρια, πρωί και απόγευμα, στα οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν σχολεία, αλλά και μεμονωμένα άτομα.

Στόχος αυτής της ξεχωριστής εβδομάδας είναι να εξοικειωθούν εκατομμύρια παιδιά με τον προγραμματισμό, πραγματοποιώντας, για παράδειγμα, εργαστήρια επίδειξης, αναπτύσσοντας εργαλεία εκμάθησης και συμβάλλοντας στην εκπαίδευση δασκάλων.

Παράλληλα, όσοι θέλουν να ταξιδέψουν στα μυστικά του σύμπαντος, να μάθουν για την προέλευσή του, τα βασικά συστατικά της ύλης, αλλά και για τα πειράματα στον Μεγάλο Επιταχυντή Συγκρουόμενων Δεσμών Αδρονίων, μπορούν να επισκέπτονται την έκθεση του CERN τις εξής ώρες: για τις καθημερινές από τις 9:00 έως τις 20:00 και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 11:00 έως τις 21:00.

Πηγή: imerisia.gr/

Category:

0 σχόλια