Καλώς ήρθατε στη σελίδα μας!

ΕΚΔΗΜΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ

ioanna | 1:19 μ.μ. | 0 σχόλια

 
 

 
 
Το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015, η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, εν θλίψει και συνοχή καρδίας, ανήγγειλε την προς τον Κύριον εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρού Κυρίλλου. Ο αοίδιμος πρώην Ποιμενάρχης μας εκοιμήθη στις 8:50΄ μ.μ., στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου και νοσηλευόταν για μικρό χρονικό διάστημα.
Την επομένη ημέρα, Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015, στις 1:15 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της τιμίας σωρού του μακαριστού Ιεράρχη μπροστά από το Επισκοπείο, όπου τον συνόδευσαν εν πομπή οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο πρ. Αυλώνος κ. Χριστόδουλος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης κ. Σεραφείμ, κληρικοί και λαϊκοί μέχρι τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.


















Ακολούθως, το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 5:00΄μ.μ., τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού. Στις 6:00΄μ.μ., ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τη Νεκρώσιμο Ακολουθία εις κεκοιμημένο Αρχιερέα.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, τρισάγιο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β'. Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' συνελυπήθη τον  Σεβασμιώτατο κ. Τιμόθεο και τον συνεχάρη εγκαρδίως για την υιική αγάπη και στοργή, με την οποία, από της εγκαταστάσεώς του στην Καρδίτσα, περιέβαλε τον γέροντα προκάτοχό του Κύριλλο.

Αργότερα στις 9:00΄ μ.μ., εψάλη η  Ακολουθία του Αποδείπνου και αμέσως μετά ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ρεντίνης κ. Σεραφείμ, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τέλεσε την ιερά αγρυπνία.
 








 
Την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος τέλεσε την Θεία Λειτουργία.
 









 
Ακολούθως στις 12:00 μ., εψάλη η εξόδιος Ακολουθία, στην οποία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, Αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Τρίκκης και Σταγών κ. Αλέξιος, Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος,  Άρτης κ. Ιγνάτιος, Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, πρ. Αυλώνος κ. Χριστόδουλος,  Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, Κοζάνης κ. Παύλος, Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Νευροκοπίου (Εκκλησία Βουλγαρίας) κ. Σεραφείμ και ο Θεοφιλεστάτος Επισκόπος Ρεντίνης κ. Σεραφείμ.
 























 
ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙΟΦΕΡΣΑΛΩΝ

Category:

0 σχόλια