Καλώς ήρθατε στη σελίδα μας!

Σχολεία απ’όλη τη Θεσσαλία στην 7η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών

ioanna | 2:06 μ.μ. | 0 σχόλια

 
 
Αρχίζει την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 στις 7 μ.μ. στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του THESSALIKON GRAND HOTEL η 7η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών με μεγάλη συμμετοχή από την Καρδίτσα και τη Θεσσαλία, το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Μουσικής που γίνεται στην Ευρώπη με 4500 εκτελεστές-μουσικούς-χορωδούς, νέες και νέους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών που φθάνει στην έβδομη (7η) του διοργάνωση θα τιμηθεί ο διάσημος Έλληνας Μαέστρος, Συνθέτης, Πανεπιστημιακός Δάσκαλος στο Boston University και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Θεόδωρος Αντωνίου, του οποίου θα ερμηνευθούν πολλά έργα, μετά από εργαστηριακή-κοινή δουλειά των χορωδιών υπό τη διεύθυνση διακεκριμένων μαέστρων.
Υπάρχει Διεθνής Κριτική Επιτροπή, η οποία επιλέγει τις καλύτερες σχολικές Χορωδίες, ενώ θα πραγματοποιηθούν πολλά εργαστήρια και θα ερμηνευτούν έργα Ελλήνων συνθετών ύστερα από παραγγελία του Φεστιβάλ, των Κώστα Ευαγγελάτου και Γιάννη Δροσίτη.
Στο μεγαλύτερο Μουσικό Φεστιβάλ της Ευρώπης συμμετέχουν οι παρακάτω Σχολικές Χορωδίες της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας:
  1. Η Χορωδία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας (Διευθυντής Βασίλης Στεργιόπουλος) με Διευθύντρια την Καθηγήτρια Μουσικής Ρίτσα Τσουκαλά στην επίσημη έναρξη την Πέμπτη 05/3/2015, 1η ημέρα της 7ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών.
  2. Η Χορωδία του 5ου Γυμνασίου Καρδίτσας (Διευθύντρια Αγγελική Τρυφερή) με Διευθύντρια την Καθηγήτρια Μουσικής Ευθαλία Νασιώκα την Παρασκευή 06/3/2015, 2η ημέρα της 7ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών.
  3. Η Ευρωπαϊκή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας (Διευθυντής Χρήστος Παπαθανασίου) με Διευθυντή τον Καθηγητή Μουσικής Μιχάλης Ζαχαρτζής την Δευτέρα 09/03/2015, 5η ημέρα της 7ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών.
  4. Η Χορωδία του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας (Διευθυντής Βασίλειος Γάκιας) με Διευθύντρια την Καθηγήτρια Μουσικής Κωνσταντίνα Εγγλέζου την Τρίτη 10/3/2014, 6η ημέρα της 7ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών.
  5. Η Χορωδία κατηχητικών Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος με Διευθύντρια την Καθηγήτρια Μουσικής Έλενα Παπακώστα, την Πέμπτη 12/3/2014, 8η ημέρα της 7ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών.
  6. Η Χορωδία του 3ου Γυμνασίου Καρδίτσας (Διευθύντρια Αναστασία Τσιούντου) με Διευθύντρια την Καθηγήτρια Μουσικής Μυρτώ Φούκα το Σάββατο 14/3/2014, 10η ημέρα της 7ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών.
  7. Η Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων (Διευθύντρια Αριστέα Παπαδημητρίου) με Διευθύντρια την Καθηγήτρια Μουσικής Ευφροσύνη Γαρδικλή το Σάββατο 14/3/2014, 10η ημέρα της 7ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών.
Συμμετέχει η παρακάτω Σχολική Χορωδία του Βόλου:
Χορωδία Ιδιωτικά Εκπαιδευτηρία Βόλου <<Προμηθέας>> (Διευθύντρια Χριστίνα Λαλιώτου-Μορφωνιού) με Διευθύντρια την Καθηγήτρια Μουσικής Μαριάννα Σαμαρτζή, την Παρασκευή 6/3/2014, 2η ημέρα της 7ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών.
Συμμετέχουν οι παρακάτω Σχολικές Χορωδίες της Λάρισας:
  1. Η Χορωδία του 1ου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Λάρισας (Διευθύντρια Λίταινα Σύρμβ ) με Διευθύντρια την Καθηγήτρια Μουσικής Ποθείνη Βαϊούλη επίσης στην επίσημη έναρξη την Πέμπτη 5/3/2015, 1η ημέρα της 7ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών.
  2. Η Χορωδία του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων(Διευθυντής Κωνσταντίνος Δερλός) με Διευθυντή τον Καθηγητή Μουσικής Αλέξανδρο Γιαννή την Πέμπτη 5/3/2015, 1η ημέρα της 7ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών.
  3. Η Χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φαρσάλων (Διευθυντής Καρράς Χρήστος) με Διευθύντρια την Καθηγήτρια Μουσικής Τσαγγάλη Καλλιόπη την Τετάρτη 11/3/2015, ημέρα 7η ημέρα της 7ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών.
  4. Η Χορωδία του 13ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας (Διευθυντής Αστέριος Σίμος) με Διευθύντρια την Καθηγήτρια Μουσικής Ευτυχία Κασσιάρη την Πέμπτη 12/3/2015, 8η ημέρα της 7ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών.
  5. Η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Δράκου (Διευθύντρια Ρία Δράκου) με Διευθύντρια την Καθηγήτρια Μουσικής Ελένη Μαλαχτάρη την Πέμπτη 12/3/2015, 8η ημέρα της 7ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών.
  6. Η Παιδική Χορωδία Ελασσόνας () με Διευθυντή τον Καθηγητή Μουσικής Κωνσταντίνο Μάτη το Σάββατο 14/3/2015, 10η ημέρα της 7ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών.
Ο γνωστός παρουσιαστής της τηλεόρασης Αλέξης Κωστάλας και παλαιός φίλος του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας θα είναι ο παρουσιαστής της Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών.
Κορυφαίες προσωπικότητες όπως ο Θεόδωρος Αντωνίου, διάσημος Συνθέτης και Μαέστρος, Καθηγητής σύνθεσης του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (ΗΠΑ), η Μιράντα Καλδή Αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου και καθηγήτρια στην έδρα της διεύθυνσης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Κέρκυρας ,o Alecsander Vujic, Συνθέτης και Μαέστρος, καθηγητής στην Μουσική Σχολή του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου και η Πανεπιστημιακή Καθηγήτρια Σύλβα Σκένδερη,ο Ιταλός Μαέστρος Leonardo Quadrini θα παρευρεθούν ως μέλη της Διεθνούς Καλλιτεχνικής Επιτροπής μαζί με άλλους έλληνες και ξένους συναδέλφους τους στην 6η Πανελλήνια Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας.
Η καρδιά της Μουσικής – Χορωδιακής Ελλάδας θα χτυπά στην Καρδίτσα για 10 μέρες στο μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Μουσικής.
 ΠΗΓΗ: Κarditsa news.gr

Category:

0 σχόλια