Καλώς ήρθατε στη σελίδα μας!

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο πρ. Θεσσαλιώτιδος Κυρίλλου

ioanna | 2:46 μ.μ. | 0 σχόλια

 
 
 
ΚΑΡΔΙΤΣΑ | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
 
Σε κλίμα βαθείας συγκίνησης τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης το τεσσαρακονθήμερο Ιερό Μνημόσυνο επί τη εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κυρίλλου.
Πλήθος πιστών παραβρέθηκαν για να τιμήσουν τον αγαπημένο τους Μητροπολίτη ο οποίος μετέστη στους ουρανούς έπειτα από σύντομη ασθένεια στις 10 του περασμένου Ιανουαρίου.
Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ενώ της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ Αντιπρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος καθώς και εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών.
Συλλειτούργησαν ακόμη οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, Νέα Σμύρνης κ. Συμεών, Σύρου κ. Δωρόθεος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας και ο οικείος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.
Για το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα ομίλησε κατάλληλα ο Σεβ. Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, ενώ για το πρόσωπο του εκλιπόντος ιεράρχου μίλησε ο Σεβ. Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ ο οποίος τον χαρακτήρισε ως ιεράρχη σεμνό, ταπεινό με πλούσιο ποιμαντικό και ιεραποστολικό έργο εντός και εκτός Ελλάδος.
Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε Τρισάγιο ενώπιον του Τάφου του Μακαριστού Μητροπολίτου υπό των Αρχιερέων, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ Κώστα Τσιάρας, ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος καθώς και η πρώην βουλευτής του νομού Καρδίτσης Ασημίνα Σκόνδρα.
 






































































 


Category:

0 σχόλια