Καλώς ήρθατε στη σελίδα μας!

Εορτή αγίου Σεραφείμ στο Φανάρι Καρδίτσης

ioanna | 3:19 μ.μ. | 0 σχόλια

 
 
Κάθε τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, εορτάζεται η μνήμη του αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, Αρχιεπισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου του Θαυματουργού, πολιούχου και προστάτου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, στον τόπο μαρτυρίου του, στο Φανάρι Καρδίτσης.
Εφέτος, οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 το εσπέρας, με την υποδοχή της τιμίας κάρας του αγίου Σεραφείμ, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Τιμόθεο στην είσοδο του προαυλίου χώρου του Ιερού Ναού αγίου Σεραφείμ Φαναρίου.
Την τιμία κάρα συνόδευσε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κορώνης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κολοβός, από την ως άνω Ιερά Μονή όπου φυλάσσεται.
Αμέσως μετά, εψάλη ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Τιμόθεου ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο.
Τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας, μαζί με τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής Κορώνης πλαισίωσαν, ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Λινοσπόρης, ο Αρχιερατικός επίτροπος Ιθώμης πρωτ. π. Ιωάννης Διάκος και ιερείς από τα γύρω χωριά.
Την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος χοροστάτησε στον Όρθρο. Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος έλκη την καταγωγή του από το Φανάρι Καρδίτσης, συμπαραστατούμενος από τον Ποιμενάρχη μας κ. Τιμόθεο και τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρεντίνης κ. Σεραφείμ.
Ομιλία πραγματοποίησε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Λινοσπόρης.
Μετά το πέρας, ακολούθησε Ιερά λιτανεία της τιμίας κάρας και αρτοκλασία στον προαύλιο χώρο του ως άνω Ιερού Ναού.
 


















 









































 
ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙΟΦΕΡΣΑΛΩΝ

Category:

0 σχόλια