Καλώς ήρθατε στη σελίδα μας!

Υποδοχή του Αγίου Παρθενίου στην Καρδίτσα

ioanna | 3:34 μ.μ. | 0 σχόλια

 
 
Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015, το εσπέρας, έγινε η επίσημος υποδοχή της τιμίας Κάρας του εν αγίοις Πατρός ημών Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου του Θαυματουργού, στην κεντρική είσοδο του προαυλίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρεντίνης κ. Σεραφείμ, Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Το Ιερό λείψανο κόμισε, από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Μακρυμάλλης Ψαχνών Ευβοίας όπου φυλάσσεται, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Παπακωνσταντίνου, αδελφός της ως άνω Ιεράς Μονής, ο οποίος έλκη την καταγωγή του από το χωρίο Πέτρινο Καρδίτσης.
Ακολούθως εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Τιμοθέου, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο, και συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου κ. Σεραφείμ.

Η τιμία Κάρα θα παραμείνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό μέχρι την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου. Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά από 7:00΄π.μ. έως 10:00΄ μ.μ. και θα τελούνται η Θεία Λειτουργία και όλες οι ιερές Ακολουθίες.
 

















 




 
ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙΟΦΕΡΣΑΛΩΝ

Category:

0 σχόλια