Καλώς ήρθατε στη σελίδα μας!

Εορτή Αγίου Σεραφείμ Πολιούχου προστάτου Καρδίτσης

ioanna | 1:50 μ.μ. | 0 σχόλια

 
Τον πολιούχο, Άγιο Ένδοξο Ιερομάρτυρα Σεραφείμ Αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου τον θαυματουργό, έφορο και προστάτη της τίμησε με λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κατά το διήμερο 3ης και 4ης Δεκεμβρίου 2015.
    Το εσπέρας της Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος παρέστη μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό που εψάλει στον Ιερό Ναό Αγίου Σεραφείμ Καρδίτσης (Μετόχιο της Ιεράς Μονής Κορώνης) και στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ομίλησε κατάλληλα με μεστό Θεολογικό λόγο για το βίο του τιμώμενου Αγίου.
    Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής Παρσκευή 4 Δεκεμβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης τελέστηκε λαμπρό Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο, και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου και του Ποιμενάρχου μας κ. Τιμοθέου. Πριν την απόλυση τελέστηκε η Ακολουθία της Αρτοκλασίας για τον προστάτη του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσης Άγιο Σεραφείμ.
 
































 

























































































 
ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙΟΦΕΡΣΑΛΩΝ

Category:

0 σχόλια