Καλώς ήρθατε στη σελίδα μας!

Ο Σεβασμιώτατος στην Ύδρα

ioanna | 1:57 μ.μ. | 0 σχόλια

 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, μετέβη στη νήσο της Ύδρας, όπου συμμετείχε στις λατρευτικές εκδηλώσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2015, επί τη ιερά μνήμη του αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, το εσπέρας, παραμονή της εορτής του αγίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Τιμόθεος χοροστάτησε και ομίλησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό που εψάλη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρος.
Την επομένη ημέρα, Σάββατο 14 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Αθηνογόρος και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων κ. Εφραίμ και κ. Τιμοθέου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων του αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου.
 

 
































 
ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙΟΦΕΡΣΑΛΩΝ

Category:

0 σχόλια