Καλώς ήρθατε στη σελίδα μας!

Εορτή του αγίου Σπυρίδωνος

ioanna | 6:24 π.μ. | 0 σχόλια

 
Το διήμερο 11 και 12 Δεκεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος μετέβη στην πόλη του Πειραιά κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, προκειμένου να παραστεί στις λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος Eπισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής του αγίου Σπυρίδωνος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ Τιμόθεος παρέστη μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ στον μέγα πανηγυρικό Εσπερινό που εψάλη στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς, όπου χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.
Την επομένη ημέρα, Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής του αγίου, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης κ. Τιμόθεος προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον ως άνω Ιερό Ναό, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος μετέβη στην Κόρινθο, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, προκειμένου να συμμετάσχει στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Αθανασίου Πέζου.
Το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 6:00΄ μ.μ., πραγματοποίησε το καθιερωμένο εσπερινό κήρυγμά του στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης με γενικό θέμα: «Ερμηνεία στο κατά Μάρκον άγιον Ευαγγέλιον».
 


















 












 
ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙΟΦΕΡΣΑΛΩΝ

Category:

0 σχόλια